Сминдух

Сминдухът 
• стимулира обмяната на веществата, 
• снижава нивото на кръвната захар,
• подобрява апетита, 
• възстановява силите на организма.
Препоръчва се при:

Здравословно | 09 юли 2013 17:28
 

Маг-а-гуг. Бог-даш. Бог-даващите-Богомилите- Послание

 "Вие - синовете наши избрахме в тези дни... Да се чуе, види и продължи делото на нашите души... Дарявайте мир, любов и светлина по цялата земя.... Вървете наши синове....Така надвиваме всички бесове."  МАГ-А-ГУГ "  "

Бележки | 27 юни 2013 08:18
 

Лятно слънцестоене, Еньовден, Пълнолуние, Богомилските Мистерии по това време-21-24.06

Лятното слънцестоене настъпва на 21 юни 2013 в 08.05 ч. Слънцето навлиза в знака Рак. Луната в този момент е в Скорпион; 13ти лунен ден, нарастваща луна.

Периодът около Лятното слънцестоене е изключително мощен, наситен с нарастваща, стабилна енергия. Докато външният растеж се осъществява по-бавно, то вътрешният достига апогея си. За 2013 г. (София, 42N41 23E19) това се случва на 21 юни в 08.05 ч. - кулминация на мъжката Ян енергия. Слънцето навлиза......

Бележки | 21 юни 2013 09:49
 

Събор на Здравето „Духът на България“ 24-28 юли 2013 Велинград

Това е едно събитие, за което вече втора година работим  - Събор За ОБЕДИНЕНИЕ на ВСИЧКИ пробудени души в едно Сърце в името на здравословния, устойчив живот!
Независимо какво учение следваме, каква вяра изповядваме, с каква духовна практика се себеусъвършенстваме - това, което ни обединява можем да търсим в Чистата природа, Вярата в Доброто, желанието за добро здраве, хармоничен живот, споделена Любов със сродни души.
Нека бъдем 5 дни отново заедно в една пъстра палитра от преживявания, медитации, походи до енергийни места;  беседи с Човеци като Георги Изворски, Галя и Христо Маджарови и много други, лечебни сесии с известни лечители; концерт с участието на Поли Паскова, фолклорни групи от Велинград, духовна музика; различни кръжоци, работилници и творчески ателиета; съзнателно общуване с природата - здравословни практики на открито, дегустация на местни специалитети; изложби, пеене, музика, цигулки, гайди, хора, танци, народни обичаи, боядисване на шарени яйца, щандове на производители на чисти и еко-продукти от страната и региона, представители на еко-ферми и еко-селища,  прожекции на филми, алтернативно училище за децата;  кръгла маса „Бъдеще“, на която ще се обсъдят новаторски гледни точки за алтернативите в образованието и др... Съборът ще завърши с голямо хоро на центъра на Велинград. 
Но най-вече да се учим да общуваме по Сърце с Любов, защото от това май няма по......................

Бележки | 08 май 2013 11:24
 

Науките на първата човешка раса-1

Земните типове разполагат с физическа сила и устои за преодоляване
на съпротивлението, което физическият (материалният) свят оказва. Това са
предимно неуморните работници на ръчния труд. Те са пестеливи и
скържави (свидливи) към всички материални ценности. Силно са
привързани към родната земя, към родните поля, към Родното огнище.
Упорити са в труда върху земята - оране, копане и др., свързани с
придобиване на ценности, задоволяващи насъщните нужди.
Интелектуалните им интереси са много слаби..........

Бележки | 11 април 2013 22:25
 

Ето как в действителност хората оформят своите мнения, желания и решения

Вижте и помислете върху тези удивителни факти на човешкото поведение, разберете как ние хората вземаме своите решения...........хората избират последната възможност … не забравяйте това!

Бележки | 11 април 2013 07:52
 

Ценни мисли за човека

Постигнатият път, изгряващата истина и постигнатият живот са за мъдреца радост, веселие и мир, щастие, блаженство и доброта.

Мислѝ върху водата, което тече надолу, върху вятъра, който вее нагоре, и върху светлината, която свети навсякъде.

Хлябът, слязъл от небето, е за сърцето, мисълта – за ума, а работата – за човешкия дух.

Мислете върху изворите на живота, на знанието и на свободата.

Туй, което не остарява, е дрехата на Любовта.

Туй, което не се мени, е дрехата на....................................

Бележки | 11 април 2013 07:44
 

Възраждането на Бого-милите. Новите богомили. Страха на църквата от ИСТИНАТА !

Слава Севролюкова.."..България се срива под турско робство, поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост… Затова не е изцяло изплатена кармата ни. Предстои наша територия да бъде „предадена“ на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината....


Бележки | 10 април 2013 18:14
 

Дори само мирисът на чесън лекува

Само мирисът на чесън е лечебен – това са знаели добре нашите баби и дядовци в миналото. Много често през зимата те отчупвали един комат хляб и натривали кората му с няколко скилидки чесън. Този "лечебен хляб" те давали на децата да го миришат.

Здравословно | 05 април 2013 07:40
 

Храните - лекарства. Билкови рецепти 4. Сливи+смокини

В народната медицина на сушените и пресните сливи се приписва силата да облекчават болките от треска и да утоляват жаждата. Те са и леко разхлабително средство. Днес тези свойства се потвърждават и от науката. Сливите съдържат..............

Здравословно | 04 април 2013 12:23